loader image

szabadidős tevékenységek szervezése

FEDEZD FEL

a Nyárád mente értékeit

A Székelyföld, szűkebb értelemben a Nyárád mente, olyan élményeket rejteget, amit gyalog vagy kerékpárral érdemes felfedezni, ugyanezt az élményt autóban ülve nem lehet átélni.

A biciklizés kikapcsol, megnyugtat, általa jóval alaposabban meg lehet ismerni a környéket, érezni a lüktetését.

Az útvonalak kialakításánál elsődleges szempont a táj szépsége, érdekessége volt, helyenként csak úgy „természetesen”, máshol pedig viselve a múlt többé - kevésbé áldásos emberi beavatkozásait. A természet és az ember, a történelem és a kultúra folyamatos jelenléte ez az útvonalakon, melyek zömében településeket kötnek össze, teljes képet alkotva a múlt- és a jelen valóságáról.

Fedezd fel a végtelen szépséget

Összegyűjtöttünk számodra néhány túrajavaslatot, melyek könnyedén ötvözhetőek egymással, de a kiindulási - és érkezési pont is felcserélhető, annak függvényében, hogy mit szeretnél: kalandos, magadat nem kímélő túrát, vagy néhány kaptatóval tarkított, de jól bejárható útvonalat, vagy csak könnyű, családi sétát hosszabb pihenővel, jobban megismerve ezáltal a vidéket. Itt minden kérhető mindennel, vagy minden nélkül, aznapi kedved, döntésed szerint.

Lélegezz a természetben és maradj egészséges

Útvonalak

Könnyebb útvonal
„Alsórét”

könnyen (vagy közepes nehézségekkel) teljesíthető
„Bánya”

Közepes fokozatú útvonal
„Csókai bérc”